یکی از مسائلی که امروزه مورد توجه بسیاری از کشورها است، مسئله حفاظت از محیطزیست از طریق کاهش مصرف انرژی است. به همین خاطر ساخت خانهها با وسایل هوشمند بهسرعت در حال پیشرفت است. همین موضوع نیز ما را ملزم به استفاده از کابلهای هوشمندسازی کرده است. کابل knx بر پایه تکنولوژی باس ساخته شده است. این کابل یک نوع کابل شبکه است که بر روی پروتکل استاندارد OSI کار میکند و معمولاً در ساخت خانهها و ساختمانهای هوشمند مورداستفاده قرار میگیرد. پروتکل knx یکی از استانداردترین ابزارها برای هوشمندسازی ساختمانها است. نقش مهمی که این نوع کابل دارد این که بهعنوان رابط اصلی میان تجهیزات کنترل هوشمند است. تغذیه دستگاه از جمله کارایی این زوجها است.
? مشاهده لیست قیمت سیم و کابل سیمیا ?
علاوه بر این از آنها برای انتقال داده اطلاعات از مرکز سیستم به سایر واحدها استفاده میشود. سرعت انتقال در این نوع کابلها اهمیت زیادی دارد و سرعت استاندارد در آن ۹۶۰۰ بیت بر ثانیه است. حداکثر طول مجاز برای این نوع کابل ۱۰۰ متر است. یکی از این کابلها، کابل knx کرمان است. کابل knx سیمیا نوع دیگری از این کابلها است که در آن رشته سیمها بهصورت زوج بههمتنیده شده و قلعاندود شدهاند. کابل knx لگراند نوعی کابل هوشمندسازی با دو جفت هادی (قرمز – مشکی) و (سفید – زرد) بههمتنیده است. لگراند یک شرکت فرانسوی است که مدتهاست فعالیت خود را در ایران آغاز کرده است و محصولات با کیفیتی ارائه میکند. فروشگاه استارت الکتریک عرضهکننده انواع کابلهای باکیفیت knx است.
? مشاهده لیست قیمت سیم و کابل خراسان ?
مشخصات فنی کابل knx
دنیای امروز در جهت حفاظت از محیطزیست و کاهش مصرف انرژی گام برداشته است. یکی از اقدامات صورتگرفته در این زمینه هوشمندسازی خانهها و تأسیسات است. لازمه این هوشمندسازی بهرهگیری از پروتکلهای شبکه و در نتیجه استفاده از کابلهای هوشمندسازی است. این کابل از هادی مسی برای عبور بهتر جریان برق و از یک عایق pvc ساخته شده است. این نوع کابل شامل چهار رشته سیم کلاس یک به رنگهای قرمز، مشکی، زرد و سفید است.
همچنین یکرشته نخ ابریشمی در آن دیده میشود که برای جلوگیری از پاره شدن کابل هنگام کشیدهشدن بهکاررفته است. شیلد استفاده شده در آن آلومینیومی بوده و یک سیم ارت در کنار سیمهای دیگر قرار گرفته است. روکش این سیم به رنگ سبز است. کابل هوشمندسازی طبق استاندارد از دو زوج به هم تابیده شده و مفتولی تولید میشوند. زوجهای قرمز و مشکی از مهمترین زوجهای این کابل هستند. انواع کابلهای knx در بازار موجود است.
کاربرد کابل knx
کابلهای KNX برای نصب و راهاندازی برق در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این کابل برای سیستمهای روشنایی، تهویه، گرمایش، علائم هشداردهنده و بسیاری دیگر از موارد کاربرد دارد. به کار بردن کابل knx برای سیستمها سرمایشی و گرمایشی باعث صرفهجویی بیشتر در مصرف انرژی خواهد شد. این نوع کابل قادر به تشخیص اوج مصرف انرژی است و با استفاده از سنسورهایی مصرف آن را بهینه میکند. این ویژگی باعث میشود تا هزینههای برق نیز کمتر شود. علاوه بر این کابل knx را میتوان برای کنترل سیستم روشنایی خانه، کنترل سیستم تهویه هوای خانه و کنترل سیستم صوتی خانه و بسیاری دیگر از موارد استفاده کرد.
کابلهای KNX با عملکرد عالی انتقال الکتریکی و محافظ خود، میتوانند برای انتقال دادهها و اتصال سیستمهای فناوری ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. این کابلها برای هوشمندسازی ساختمانها و خانهها کاربرد دارند آن چه که حائز اهمیت است کیفیت این کابلها و مقاومت بالای آنها در برابر خطرهای احتمالی از جمله آتشسوزی، حمله جوندگان و غیره است. این کابلها باعث میشوند تا ارتباط بین اجزاء خانه با ساختمان هوشمند بهبود یابد و مصرف انرژی بهینه شود. مثلاً هنگامی که شما خانه را ترک میکنید، با استفاده از پروتکل knx میتوانید روی تجهیزات کنترل داشته و سیستم هشدار را فعال کنید.
? مشاهده لیست قیمت سیم و کابل شبکه لگراند ?
مزایای استفاده از کابل knx
از جمله مزایای استفاده از کابلهای هوشمندسازی میتوان موارد زیر را نام برد:
? مصرف انرژی کم و بالارفتن راندمان عملیاتی
? امکان کنترل از راه دور سیستمها
? کاربری راحت
? بسیار انعطافپذیر
? بسیار مطمئن و با امنیت بالا
? مقاوم در برابر آسیبهای محیطی
? جدا بودن مدارهای فرمان و قدرت
سخن پایانی
در سال ۲۰۲۱ سیستمها و خانههای هوشمند پیشرفت چشمگیری داشتهاند. آن چه که این سیستمها را امن و باکیفیت میکند ابزار و وسایلی است که در ساخت آنها به کار گرفته شده است. کابلهای هوشمندسازی از جمله کابلهای با کیفیتی هستند که این روزها به طور گسترده در ساخت انواع سیستمهای هوشمند به کار میروند. این کابلها انواع مختلفی دارند و متناسب با نیاز خود میتوانید از آنها بهره بگیرید.استارت الکتریک آماده شنیدن سوالات و نظرات شما عزیزان میباشد.
تاریخ انتشار 1401/05/03