کاربرد سیم رانژه به طور معمول در اتصال خط تلفن و یا آیفون است. در ساختار این سیم دو سیم نازک مسی یا آلومینیومی باهم جفت میشوند. این جفت سیمها به هم تابیده شده و اغلب تولید آنها با دو رنگ متفاوت صورت میگیرد. در پاسخ به سؤال سیم رانژه چیست، باید گفت که سیم رانژه همان سیم تلفن است که همه با آن سروکار داشته یا دیدهاند. اتصال این سیم از مرکز مخابرات محله به جعبههای موجود در سطح شهر صورتگرفته و سپس به منازل مشترکین دارای خطوط ثابت از طریق جعبه تقسیم، مربوط میشود. سیمهای رانژه ظاهری بسیار نازک دارند و معمولاً دو رنگ دارند؛ به همین دلیل شناسایی آنها چندان مشکل نیست.
در واقع مسیر اتصال سیمهای تلفن ثابت به منازل مشترکین از سوی مخابرات ابتدا با استفاده از کابل مخصوص مخابراتی آغاز شده و به جعبه تقسیم و سپس به منازل منتقل میشود. سیمهای رانژه باکیفیت سبب میشوند تا مکالمات باکیفیت و همچنین صدای مناسبی را دریافت کنید. همچنین سیمهای باکیفیت، سرعت بالا اینترنت را تضمین میکنند. به بیان دیگر وقتی که سیمی باکیفیت تهیه میکنید، هیچگونه افتی یا کاهش در سرعت اینترنت مشاهده نمیشود. در عین حال تمام مکالماتی بدون نویز را تجربه خواهید کرد و شنونده صدای شما را با کیفیتی بسیار بالا دریافت میکند. این سیم توسط شرکتهای تولیدکننده، بهوسیله مواد اولیه مناسبی تهیه میشود که شما را با مشکلات ذکر شده مواجه نمیسازند.
⭐⭐⭐⭐⭐
مشاهده لیست قیمت سیم و کابل خراسان
انواع سیم رانژه
طراحی و تولید سیم رانژه بر اساس نیاز و کاربرد مدنظر در ابعاد و سایز بندیهای گوناگون صورت میگیرد؛ بنابراین انواع سیم رانژه را میتوان به موارد زیر طبقهبندی کرد:
سیم رانژه ۰۴: سیم رانژه ۰۴ دارای قطر هادی ۰.۴ است. در میان انواع سیم رانژه این نوع سیم به دلیل قطر هادی کمتر، ارزانتر از سایر موارد است.
سیم رانژه ۰۵: قطر هادی این سیم تلفن ۰.۵ است، بنابراین از نظر اندازه قطر هادی در سطح متوسط بودی و قیمت متوسطی نیز دارد.
سیم رانژه ۰۶: این سیم رانژه در میان سایر انواع از قطر هادی بیشتری برخوردار است. بدیهی است که این نوع سیم قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع سیم تلفن داشته باشد.
دقت داشته باشید که هر میزان تغییری در قطر سیم چه کم باشد و چه زیاد، تفاوت قابل توجه در مس مصرف شده برای سیم و در نتیجه افزایش یا کاهش قیمت سیم را در پی خواهد داشت. بهعنوان مثال ممکن است مقدار ۰.۶ را بر روی بستهبندی مشاهده کنید اما میزان واقعی ۰.۵ یا ۰.۴ میلیمتر است. اگر این کار از سوی تولیدکننده یا فروشنده به شکل آگاهانه و عمدی انجام شود، نوعی کمفروشی بهحساب میآید.
مشخصات سیم رانژه
در ساختار داخلی سیم رانژه، زوج سیمهایی تعبیه شده است که مورد استفاده میان قسمتهای مختلفی مانند مراکز تلفن خودکار، داخل ساختمان، سیمکشی تأسیسات تلفن، کافوها داخل ساختمانها و یا به طور آزادانه هستند. در واقع کاربرد سیم رانژه یا سیم تلفن در جهت برقراری ارتباط میان تجهیزات تلفنی مخصوصاً MDF و توزیع خطوط مخابراتی است. اساس تولید این سیمها دو استاندارد VDE ۰۸۱۵ و TCI است. رنگهای مشکی و سفید و سبز برای رنگبندی عایق این زوج سیمها به کار میروند. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، از جنس مس یا آلومینیوم برای ساختن هادی این سیمها استفاده میشود.
در نهایت جنس عایق آنها PVC باکیفیت بسیار بالا است. عایق مورد استفاده در این سیمها کار پیشگیری از ورود نویز به داخل هادی را انجام میدهد. همین امر سبب ارائه مکالمات باکیفیت میشود. به طور کلی مواد اولیه به کار رفته در ساختار این سیمها بسیار باکیفیت خواهد بود. توصیه میشود هنگام سیم رانژه خرید، موضوع کیفیت ساخت آنها را مدنظر قرار دهید و دقت زیادی در این زمینه داشته باشید؛ زیرا با انتخاب یک سیم تلفنی بیکیفیت، کیفیت صدای شما کم شده و همچنین سرعت اینترنت و کیفیت آن چندان مناسب نخواهد بود.
⭐⭐⭐⭐⭐
مشاهده لیست قیمت سیم و کابل سیمیا
جنس سیم رانژه
همانطور که پیش از این نیز گفتیم، به طور معمول از دو فلز آلومینیوم و مس برای تولید هادی سیمهای رانژه استفاده میشود. مشخصات فنی جذاب هادی مسی آن را به یکی از مناسبترین و بهترین هادیهای موجود تبدیل کرده است. محدودیتی که در رابطه با این هادی وجود دارد، گران شدن فلز مس است. همین امر باعث شد تولیدکنندگان به دنبال یک فلز مناسب دیگر برای بهعنوان جایگزین مس باشند. این فلز باید قیمت مناسبتری داشته و در عین حال عملکرد آن مشابه و در مد و اندازههای هادیهای مسی باشد. در همین راستا فلز آلومینیوم بهترین فلزی بود که میتوانست جایگزین خوبی برای فلز مس باشد. دلیل مناسب بودن آلومینیوم وزن سبک و همچنین قیمت مناسب آن بود که مقرونبهصرفهتر به نظر میرسید.
این نوع سیم رانژه قیمت مناسبی داشته و کاربران را راضیتر نگه میدارد. نکته دیگر در رابطه با جنس این سیمها، استفاده از روکش پی وی سی است که سبب افزایش چند برابری مقاومت سیم میشود. دستهبندی سیمهای رانژه هم بر اساس جنس هادی و هم بر اساس سایز و ابعاد صورت میگیرد. اصولاً این سیمها دارای اندازه و سایزهای متفاوتی هستند. پرکاربردترین سایزهای سیم رانژه شامل سایزهای ۰.۴ و ۰.۵ و ۰.۶ میشود. هر کدام از این سایزها مشخصات منحصربهفردی دارند که آنها را برای استفاده در شرایط مختلفی مناسب میسازد.
⭐ برای مشاهده انواع لیست قیمت سیم و کابل موجود در بازار کلیک کنید ⭐
سخن نهایی
در این مقاله در استارت الکتریک به معرفی ” سیم رانژه “، انواع، جنس و مشخصات آن پرداختیم تا بیش از پیش با این سیمها و کاربردشان آشنا شوید. بسیاری از افراد سیم رانژه مخابراتی را هر روز میبینند اما به آن توجه نمیکنند. ساختار این سیم از جفت سیمهای مسی یا آلومینیومی است که به یکدیگر پیچخوردهاند. کاربرد سیم رانژه یا سیم تلفن در اتصال خط تلفن یا آیفون است. اتصال سیم تلفن از مرکز مخابرات به جعبههای بزرگ سطح شهر صورت گرفته و سپس این جعبه تقسیم، سیمها را به منازل مشترکین خطوط تلفن ثابت منتقل میکند. تولید سیم رانژه به شکل نازک و در دو رنگ متفاوت انجام میگیرد.
به همین دلیل در شناسایی این سیم با مشکلی مواجه نمیشوید. امروزه با توجه به گستردگی ارتباطات و نیاز به برقراری تماسهای سریع و باکیفیت، کابلهای مخابراتی به شکل وسیعی به کار میروند. این کابلها و سیمهای رانژه امکان برقراری ارتباط را میان کاربران فراهم میسازند. کابلهای مخابراتی برای برقراری تماس در همه سطوح کاربرد دارد، چه برای مشترکین تلفن ثابت منازل و چه داخلیهای یک شرکت، همه برای برقراری تماس از کابلهای مخابراتی بهره میگیرند. طبقهبندیهای مختلفی از نظر مقطع، نوع کاربری و مقاومت در برابر نویز برای این کابلها مطرح است.
تاریخ انتشار 1401/06/12